Monday, 26 November 2012

                                         kebun sayur-sayuran..sejukk !


                                          kebun strawberry


                                           ladang Bharat Teh..;)
-pertama kali mnjejakkn kaki ke Cameron Highland (6/11/2011)..kenangan mnis sblm msuk politeknik.. :)

Friday, 23 November 2012

hanya sesetengah perempuan je yg sukakan lelaki yg dlm hati 'taman..tapi perempuan yg bijak dia akan pilih lelaki yg dlm hati nya ada iman.. ;)

Monday, 3 September 2012

Saturday, 1 September 2012

9/2/2012 - assalamualaikum...hai korang..dh lama,aku xupdate apa-ii kt sini..dh berhabuk kot blog aku nih..XD..
aku dh jangka raya tahun ni mmg xseronok macam raya-ii sebelum nih..duit raya pon cikett je..ahaha..sebb org tgk aku dh besar..aku je je kot..:)
aku adastory nk share..arituh aku ada fake,tpi lepas bberepa ari kita org wt fake relay..fake aku tuh tetiba kata aku dh ada gf..n kata aku tipu dia..aku xfhm apa yg cube dia buat..btw aku xkisah pon..tpi plik dia kata gtuh..padahal aku awek pon xde..tetiba kata aku ada awek..pastu dia trus ada fake baru..aku kenal budak laki tuh..pastu ada satu ag story..lpas dh buang fake ngan budak tuh..aku contact blik ex aku..kita org text n then aku tnya dia dh ada bf ke blom..dia kata blom..aku nk rujuk balik,ahah..kita org kapel xdan seminggu..dia dh wt hal blik..dh xtext aku smpai ari ni..aku dh jdi muak nk bercinta ag..byk dh pengalaman aku yg mengecewakan..serik serik serik weh!! ergh -.-!
kbaiii...<3

Friday, 3 August 2012

kenapa aWk ?!?

hai awk..sampai harini sya masih rindukan awk..walaupon awk kini dh jdi milik org lain..tapi kan awk kenapa awk dh langsung xnk tegur sya??apa salah sya??sya tahu bf awk sgt hensem berbanding sya..tetapi xsalah kita berkawan..klau awk dh xnk tegur sya terus xpe lah..sya rindu sgt saat-ii kita baik-ii mcm dulu..;")

Wednesday, 20 June 2012

Bahagia tak mahu menjejaki aku..

Membaca puisi cinta.. puisi rindu

...termanggu hati ini lagi

merintih rindu yang satu

tak sanggup menerima hakiki

apa asa ku laksana kelabu

kabur panggilan serasa hati



Bukan aku tak mahu 

Bukan aku tak lari

Bukan aku tak buang

Bukan aku tak CUBA

... melupa kamu

... menyingkir kamu

... menyisih kamu

dari puspa rindu hati ku



Alam..

pujuk lah hati ku



Bulan..

sejuk kan hati ku



Hujan..

lemas kan rindu ku



Aku tiada daya lagi 

Aku tiada daya lagi

Aku tanpa daya lagi

... merawat sendiri rindu ini

... membebat sendiri luka ini

... menyandar sendiri pada harapan



Pilu ini susungguhnya 

menifestasi kasihku

yang tiada cabang

satu arah yang lurus untuk hati nya



adakah... ini..

suratan perpisahan



Aduhai

bahagia tak mahu jejaki aku...


::COPY & PASTE ::



- Muaz Hadi -




Thursday, 10 May 2012

::Cinta Tanpa Kata-kata

Hidup adalah warna warni
Jika datang Cinta slalu
menuntut pengorbanan
sejak manusia pertama

Aku adalah pencinta biasa
Yang dengan hati mencintaimu
Mencinta dengan caraku
Cinta yang mengharapkan setia

Cinta tanpa kata-kata
Cinta seperti embun dan pagi
Cinta seperti bulan dan bintang
Cinta seperti api dan bara

Wednesday, 9 May 2012

::My Life::

There are 3 great things that happened in my life
-The first thing is that I fell in love with you
-The second thing is that you fell in love with me
-And the third thing is that we stayed in love with each other through all these years.

Tuesday, 8 May 2012

::Dulu-dulu::



Dulu sya pernah sukakan awk..tpi xbbgitau awk pon... sya knal awk mlalui "MUKA BUKU"...wlaupun xprnah bjumpa,tpi sya dh jtuh hati kt awk..tpi bila sya luahkan perasaan tu kt awk,awk kata awk boleh terima sya...bila dh mula bercinta..sikap awk mula berubah..awk mcm dh xblh nk trima sya..sebelum kita couple..awk pernah kata yg awk sukakn kt seseorg tetatpi tu dulu awk kata..

Selepas sya rasakan awk xblh terima sya,sya membuat keputusan supaya menganggap percintaan kita itu tidak pernah terjadi...lalu awk mengatakan, yg awk blum bersedia utk bercinta kerana tkut dipermainkan lagi...

Beberapa hari tu,sya mndiamkan diri..dan awk mnghantar text,dan berkata awk ''miss'' sya sgt2!!sya xblas text awk tu..smpai suatu hari brulah sya text awk dan kata kt awk..kita xde jdoh n biarlah kita berkawan..

Sya pun mnjalinkn hubungan dgn org lain wlaupun hati ni masih syg kt awk..now,smpai la skang awk xpernah hnti2 kata awk miss kt sya...xpelah ni semua cerita cnta dulu2... ^^!

::Erti Cinta::

::erti cinta::

awak..
hari ni saya belajar sesuatu tentang cinta..
baru saya tahu yang cinta tak boleh diungkap dengan kata-kata..
baru saya tahu yang cinta juga tak boleh diukir dengan janji-janji..
kita perlu menyintai seseorang bukan sebab janji kan awak?
kita perlu ikhlas..

awak..
hari ni juga saya belajar sesuatu yang baru..
cinta memang perlukan pengorbanan..
tapi kadang-kadang tu kan awak..
kita perlu korbankan cinta kita..
memang kita akan rasa sakit..
tapi ia untuk kebaikan kedua-dua pihak..
ini yang dinamakan pengorbanan yang sebenar..
tapi..
saya nak awak tahu yang saya tak sanggup kehilangan awak..

awak..
cinta telah banyak mengajar saya erti kehidupan..
cinta mengajar saya erti kesabaran..
cinta mengajar saya erti berusaha..
cinta juga mengajar saya untuk menjadi lebih kental dalam meneruskan hidup ini..

awak..
mungkin sekarang ramai yang tak percaya cinta..
saya sedih sangat awak..
cinta ini adalah anugerah Allah kepada kita..
kita perlu guna dengan sebaik nya kan awak..
kita perlu hargai pemberian Allah ini..

awak..
mungkin saya tak macam lelaki lain..
saya tak romantik,saya tak jiwang..
saya tak pandai nak sweet-sweet ni..
tapi saya akan cuba kalau itu yang awak nak..
sebab cinta mengajar saya untuk memberi dan menerima..

saya harap perasaan dan cinta awak pada saya tidak akan pernah hilang..
sekian~

::Arwah nenek aku::

knangan arwah nenek aku sblm dia menghembuskan nafas terakhir...sebelum aku mnduduki SPM...pada 9/11/2011...aku terasa sgt sdih kerana mlm sblum dia meninggal aku,adik baradik aku,spupu n ayh,mak n kluarga terdekat bru bjumpa dgnnya..pada keesokkan arinnya sewaktu diskolah,semasa di dlam klas,ada kerani dtg ke klas aku..dan mengatakan bahawa nenek aku telah mninggal..btapa sebak nya aku rasakan pasa waktu itu..lalu..aku mengambil beg lantas pergi ke pjabat utk pulang..utk ke rumah arwah nnek aku..setiba di rumah nenek aku..aku bergegas ke bilik air utk mengambil wudhuk utk sedekahkan surah YASSIN...hati mmg sdih..tetapi terpaksa trima ketentuan ALLAH..kerana ALLAH lbih menyanyanginya..semoga rohnya dicucuri rahmat oleh ILLAHI dan ditempatkn bersama org2 yg beriman..AL-FATIHAH..

(3/82012)..assalamualaikum..wan kita org sgt rndukan wan..arini dh masuk pertengahan bulan Ramadhan..dan buat pertama kalinya kita semua berpuasa tanpa wan..hanya lagi beberapa hari kita umat Islam,akan menyambut hari raya..dan pertama kalinya jgk kita semua berhari raya tanpa wan..raya tahun ni xsemeriah raya,tahun sebelum ni..byk benda yg berubah..kan best klau wan masih ada..wan blh tgk apa y dh berlaku sekarng..tpi angah tau ALLAH lebih sygkan wan..:")..ok la sampai kt sini je la dulu..airmata dh jatuh dh ni..k babaii..assalamualaikum..

::Sweet Memories::

KENANGAN BESAMA RAKAN2 SEKELAS..DINNER KT HOTEL SHAHZAN...MISS GLER KT KORANG...BGAIKAN ADIK BRADIK...RNDU NK DGR RIUH2 DLM KLAS MCM DULU2..LOVE U ALL.. ^^!

::Afif Zikry::

:

AFIF ZIKRY...15thn kwn kpada SABRINA,HIDAYAH,AIMAN..tetapi teman istimewa bgi AUNI BATRISYA...semoga hubungan korang kekal br00.. ^^!

::Auni Batrisya::

AUNI BATRISYA..15thn...membew kpd HIDAYAH SABRINA...tgk boleh..tpi jgn usha auww..awek org ni toq...lau xnk mkn nasi guna tiub lbih baik jgn kacau... ^^!

::Ahmad Aiman::

AHMAD AIMAN membew FB aku yg baik dan semart...15thn...PMR juga thun nih.. ^^!

::Nur Hidayah::


NUR HIDAYAH...dia kacip kpd SABRINA n AUNI BATRISYA....kawan biasa..mmmm

::Natasha Amyra::

NUR NATASHA AMYRA BT ABDUL MAJID...adik kpda SABRINA..umur 13thn...pon baik jgk...comel kan??hee...macam akak dia jugak..chubby..juga adik angkt aku yg peramah....bkn pemarah..jrang kot mrh org.. ^^!

::Sabrina::

NUR SABRINA SHAKIRA BT ABDUL MAJID..dulu kita org mcm adik bradik tpi lain bpk n lainmak..adik aku nih bru je brumur 15thn...akn duduki PMR...dia seorang yg baik..kuat membuli org..hehe.grau2 je dik..dia sygkan "DSLR"tetapi bkannya kamera tu,tpi dlm erti kata lain.."Dear Sabrina Luq Romantic" huhu..adik aku nih seorang yg chubby...tpi cute auww..bab tuh dia ada seorang pnjaga hati yg cukup baik..untung kau dik... ^^!

::My Little Sis::


yg ni adik aku yg ke-6 nih last skali...xde dh lps dia..nama dia NUR NAJWA ALLYSA...nama pndek LYSA..umur 9thun...xde sgt cerita pasal adik aku yg nih..bab kcik ag.. ^^!

::Faris Danial::


haha..ni adik laki aku yg ke-5 nama AHMAD FARIS DANIEL..org pggil DANIEL...umur bru 12thun..thun dia akan pergi berperang,tpi bkan kt Iraq or Mesir..tetapi berperang utk UPSR..haha...kadang2 suke wt lawak..dan kadang2 juge suka wt aku marah..haha..mcm gelagat dia nih...semoga bjaya dlm UPSR kelak...
do the best broo.. ^^!

::Nabila::

::

ni adik ke-4 aku..nama dia NUR NABILA ANNIES...apa korang ckp?comel??ahaha..tgk la adik siapa..cehh,pasan plak...dia ni berumur 14thun...org pggil dia NABILA atau BELLA..glamour hbis nama dia..dia mnt sgt kt NAJWA ANK LATIFF..artis favourite la katakan..hee...thun dpn dia pon akn mnduduki PMR..tapak terakhir sblm pergi ke SPM...smoga dia pon bjaya..AMIN... ^^!

::Nadzatul::

::

ni pulak adik ke-3,selepas aku..nama NUR NADZATUL ADIELA..org pggil dia ADIELA je...umur bru 16 thun...tahun dpn dia akn mnduduki SPM yg akan menetukan masa hadapan utk setiap org...hope2 dia mampu mengalahkan keputusan aku n akak aku..hee...GUDLUCK.. ^^!

Monday, 7 May 2012

::Natasya::


ni akak sulung aku nama dia NUR NATASYA AMIERA org pggil dia TASYA..umur 20 thn..masih lagi blajar...dia cuba byk mnolong aku dlm menghasilkan blog yg xseberapa cntik nih...uat mkn tpi bdn xbesar2 jgk..hee... ^^!

::Parents Tercinta::


INI IBU N ABAH KESAYANGAN SY ! :D
[ KENANGAN DI MELAKA]...ibu akuseorang yg meminati perkara yg bru..hobi dia membuat kek...ada ketika org menempah utk membuat muffin or kek...untuk apa2 majlis..juz nk cerita ok??bukan nk promote...ayah aku plak blh diajak bgurau,tetapi kadang2 ada jgk timing dia naik..time tu x brani adik2 n aku nk bgrau..hee.. ^^!